Mine bibelstudier

Når Gud kaller er det viktig at vi svarer ja, for vi vet ikke om Han vil kalle oss igjen.

Proaktiv – ikke reaktiv ekteskapsundervisning v/Øyvind Kleiveland

Publisert 26. mars – 125 visninger Innlegg Verdidebatt.no

Jeg tror at KUN hvis ekteskapet sees på som en livslang pakt som kun brytes gjennom den  nes død, vil antallet skilsmisser blant kristne gå ned. Ellers vil ALLTID kjødelige kristne finne en brekkstang til å leve ut sine kjødelige lyster.

Jeg leser på nettet om Geir og Linn Byberg, som mener at kristne står i fare for å få like stor grad av samboerskap, skilsmisser og utroskap blant aktive menighetsmedlemmer som i resten av samfunnet. De utfordrer kristne menigheter til å motvirke denne utviklingen gjennom åpne og ærlige fellesskap. Det står respekt av parets erfaring. De har holdt familieundervisning i menigheter gjennom de siste ti årene, og de var tidligere ledere for Familiefokus i Ungdom i Oppdrag.

I intervjuet fremhever de viktige prinsipper for å få familier på «rett kjøl», gjennom å skape et klima som gjør at folk snakker sant om livet, skape større bevissthet omkring temaet, ha livsnære grupper og større ærlighet/åpenhet.

Du kan lese hele intervjuet her: http://alturl.com/jfuhn

Dette er bra, men det er like fullt noe jeg etterlyser i forbindelse med ekteskapet stilling i menigheter i Norge.

PROAKTIV

Jeg tror at om ikke ALLE norske menigheter får seg en oppvekker i forhold til synet på ekteskapets ubrytelighet, så vil denne utviklingen bare fortsette og fortsette.

Om ikke menigheter fra hele landet får opp øynene for bibelens befaling om at et ektepar som ikke har vært gift tidligere, blir gift, så er de bundet til hverandre så lenge de begge er i live (Rom.7.1-3), selv om de blir skilt, så vil det ikke bli en endring i det hele tatt.

Om en person er helt overbevist om at dersom ekteskapet oppløses, så er det ett valg som gjelder; enten å leve resten av livet som ugift, eller å forlike seg med sin ektefelle, så vil antallet skilsmisser gå kraftig ned.

Hvor mange gifte personer finner det mer koselig å bo på «et rom og kjøkken» med evt. felles barn annenhver uke eller en gang hver 14. dag, enn å prøve å finne en måte å leve sammen med sin ektefelle i noen år til?

Jeg tror tallet er lavt.

Å undervise i menigheter over hele dette landet om at Guds ord HAR IKKE ENDRET seg på dette punktet, tror jeg er den ENESTE måten å få endringene til å komme frem i Norske kristne menigheter, og dermed også i hver enkelt kristen.

KJØDELIG KRISTENDOM

Mange kristne lever fortsatt etter halve verset i Rom.81, og vet ikke en gang at det finnes mer. De tror at bibelen sier at det ikke finnes fordømmelse for kristne, men de kunne ikke vært lenger fra sannheten.

Se forskjellen på oversettelsene fra Rom. 8:1:

«Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus.» Dette står i 1988-oversettelsen,

1930-oversettelsen og en rekke moderne oversettelser.

Men se hva Luthers oversettelse av 1545, King James oversettelsen, Young’s Literal Translation og en rekke andre bibeloversettelser sier:

«Derfor er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus,* de som ikke vandrer etter kjødet, men etter Ånden.»

Noen håndskrifter har utelatt andre delen av verset, men dette var inkludert i norske bibler frem til tidlig på 1900-tallet.

Bibelselskapet følger en teksttradisjon som ikke har med desse ordene i vers 1, der lesemåten i De forente Bibelselskapers tredje utgave og Nestle-aalands 25. – 27. utgave ikke inkluderer disse ordene.

BIelforlagets oversettelse av 1997 har dem med.

Men de samme ordene kommer tilbake i Rom. 8:5, og meningen er derfor ikke til å misforstå: De kristne som lever et liv i kjødelige lyster, er det fordømmelse for.

KJØDETS GJERNINGER – ÅNDENS FRUKT

Bibelen sier at kjødet og Ånden står hverandre i mot. Og det er kun gjennom å vandre i Ånden at man ikke kommer til å fullføre kjødets lyst (gjøre kjødelige gjerninger). Her er det lett å se hvilke gjerninger som kan beskrives som kødelige, i forhold til et ekteskapelig samliv. (Uthevinger er mine.)

Gal 5,19-23 Kjødets gjerninger er åpenbare. De er: ekteskapsbrudd, hor, urenhet, skamløs utukt, avgudsdyrkelse, trolldom, hat, stridigheter, sjalusi, vrede, selvhevdelse, splittelser, partier, misunnelse, mord, drukkenskap, usømmelig festing og andre slike gjerninger. Om disse gjerningene sier jeg dere nå på forhånd, slik som jeg også sa til dere tidligere, at de som gjør slikt, skal ikke arve Guds rike.

Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, langmodighet, vennlighet, godhet, trofasthet, saktmodighet, selvtukt. Loven er ikke imot slike. (Bibelforlaget, 1997)

KONKLUSJON: En person som ser etter muligheter for å leve livet sitt ifølge Guds befalinger, vil vise frukt som er god og i tråd med beskrivelsen av Åndens frukt. Det sister ordet der er EGKRATEIA, som kort og greit betyr «å holde seg i tømme seksuelt». Med andre ord: Ikke ha sex med noen annen enn den personen man er bundet til for livet (første gang for begge parter).

Andre som ikke lever etter dette, er kanskje i Kristus Jesus, men det er fordømmelse for dem, siden de lever etter kjødets gjerninger. Og dem er det fordømmelse for.

(I dette innlegget snakker jeg kun om dette som har å gjøre med ekteskapelig samliv/sex. Det andre kan vi ta en annen gang.)

HVA BETYR ORD?

Til avslutning vil jeg gjerne linke til en av de sterkeste musikkvideoene jeg har sett i det siste: Chris Medina, som har blitt et fenomen etter å ha deltatt på American Idol, og fortalte historien sin om forloveden som fikk hjerneskade etter en kollisjon. Han røk ut av konkurransen, men forlovedens historie har gjort at folk har engasjert seg. Det kan du også gjøre når sangen kommer på norske ITUnes. Om du vil, så kjøp den, så vil familien få litt av inntekten. Sangen heter «What are Words» og forteller en hel del om akkurat dette jeg skriver om: Trofasthet livet ut, selv om livets utfordringer kommer en rett i fleisen.

http://alturl.com/f686j

Her er linken til Chris sin audition under American Idol: http://alturl.com/bf32s

Reklamer

Single Post Navigation

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: