Mine bibelstudier

Når Gud kaller er det viktig at vi svarer ja, for vi vet ikke om Han vil kalle oss igjen.

Dagen i dag, den viktigste av alle dager « Tanker ved skrivebordet

 

Dagen i dag, den viktigste av alle dager!

Hvorfor? Jo, alt som noensinne, godt eller ondt, er tenkt, sagt eller gjort er utført på en dag som hadde navnet I DAG! Dette kan høres dumt ut, men påstanden lar seg ikke bortforklare. En sangstrofe sier: ”Min gårsdag er forbi, min morgendag har jeg ikke sett, men i dag hjelper Herren.” (omtrent slik lyder den).

I 2.Kor. 6,2 står det: ” Han sier jo: På den tid som behaget meg, bønnhørte jeg deg, og på frelsens dag kom jeg deg til hjelp  Se, nå er en velbehagelig tid, se nå er frelsens dag!”  Frelsens dag  har til alle tider hatt navnet I DAG, kan vi se det? Vi leser i Hebr. 4,7: ”så fastsetter Han atter en dag: i dag, idet Han sier ved David så lang tid etter, således som før er sagt: I dag, om dere hører Hans røst, da forherd ikke deres hjerter.” Forherdelse i hjertet har  svært ofte den virkningen at røsten vi hører ikke blir hørt i hjertet, bare i de fysiske ørene, og heller ikke adlydt.

I Efes.4, 10 leser vi: ”Fordi vi er Hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud forut har lagt ferdige, at vi skulle vandre i dem.” Mange – også kristne – plages av gårsdagen, nemlig den dagen da en ferdiglagt gjerning ikke ble gjort, eller feilaktig gjort. Det er en helt nytteløs plage, kan ikke gjøres om igjen, men om den skulle gjøres om igjen, da må det skje på en dag som heter I DAG. Mange gruer seg og bekymrer seg for morgendagen og det er også en nytteløs plage. For det er slett ikke sikkert at de opplever den dagen! En klok mann og kvinne holder seg våken i dag, berett på å se og oppdage ferdiglagte gjerninger, og få dem gjort mens dagen heter I DAG!

Vi leser om en slik klok mann i Ruths bok, 3, 18, der står det om ham: ”For den mann hviler ikke før han får saken avgjort, og det ennå i dag.” Måtte vi være like kloke som han var, slik at vi med åpne øyne ser de gode gjerninger som ligger like foran oss og får dem gjort mens dagen heter I DAG. For det er nemlig på den dagen de lar seg gjøre.

(alle uthevelser er mine).

E.E. 2012

Dagen i dag, den viktigste av alle dager « Tanker ved skrivebordet

Reklamer

Single Post Navigation

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: