Mine bibelstudier

Når Gud kaller er det viktig at vi svarer ja, for vi vet ikke om Han vil kalle oss igjen.

Den uskyldige part!

Etter å ha diskutert dette med gjengifte og ikke gjengifte med ganske mange, så mener jeg at veldig mye koker ned til synet på et vers i fra Matt.19.9:” Den som skiller seg fra sin hustru av noen annen grunn en hor, og gifter seg med en annen, han driver hor ”.

Da er det viktig å forstå, at det ikke tales om noe sidesprang. Som også er synd. Men gjentatte ganger hor og en er ikke villig til å omvende seg.

Kong David drev hor, men han var ingen horkarl.

Esau drev hor, men han elsket det og ville ikke omvende seg. Derfor sies det i Hebr.12.16:” Se til at ikke noen er utuktig eller verdslig som Esau ”.

Når to troende blir lei av hverandre eller ikke kan klare å holde ut med hverandre. Så er det to valg. Enten å leve fra hverandre for en tid eller søke tilbake til hverandre. Gjør en noe annet, så følger en ikke Guds ord og er verdslig og utuktig som Esau.

Men hvis den ene parten forkaster Kristus og helt bevist velger å leve i utenomekteskapelige forbindelser. Da har vi Guds ord på at den gjenværende kristen kan inngå et nytt forhold med en annen troende. Vi leser i 1. Kor.7.15:
” Men dersom den vantro skiller seg, så la han gjøre det. En kristen bror eller søster er ikke trellbundet i slike ting, for Gud har kalt oss til fred ”.

Men vedkommende kan selvfølgelig ikke inneha en tjeneste i Guds menighet, men skal betraktes som en kristen bror eller søster. Da skal vedkommende også ha lov å gå til nadverd og få være fullt ut medlem i menigheten!

Studerer vi Guds ord nøye, så legger vi merke til at Prestene både i GT og under 1000-årsriket. Ikke skulle være gjengiftede.
Forkynnerne i Guds menighet likeså. Ingen av dem skal være gjengiftede, da mens den andre ektefellen er i live. Det er egentlig kun død som opphever et ekteskap. Alt annet er ikke Gud villet!

Evangelist
Jan Kåre Christensen
Oslo

Reklamer

Single Post Navigation

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: